Inred som en skandinavisk designer

Grått, vitt och beige är färgval som de allra flesta gillar i sina hem. I många hem är det vita väggar och trägolv samt grått och vitt kakel i badrummen som gäller. Just färgvalen är det som är det mest tilltalande med skandinavisk design. Många väljer att använda färgen ”äggskal” på väggarna, matchat med vita lister och trägolv. Ett stilrent kök i vitt med en grå marmorskiva är väldigt trendigt just nu.

Det absolut bästa med skandinavisk design är att det är så lätt att kombinera den enklare stilrena inredningen med färgstarka detaljer. Favoriter som soffor i sammetsliknande material i ljusa pastelliga färger är lätta att matcha med tavlor eller kuddar i mer vågade färger och motiv. När Ikea släpper nya kollektioner av sin inredning är mycket i den skandinaviska stilen och passar med det mesta för de flesta, det är just det som är så tilltalande.

Inred som en skandinavisk designer

”Less is more” – Kärnan i Skandinavisk design

Lägg pengarna på en dyrare soffa eller ett dyrare matbord i klassisk skandinavisk design. Varför inte investera i en favoritfåtölj, till exempel Jetson? Det är roligare att kunna variera sin stil med all den fina inredning som finns tillgänglig. Ibland är ett maritimt tema roligt – Lexington eller Gant har fin accentdekor som passar perfekt till basmöbler som en stilren soffa. Föreställ dig ett vardagsrum som har en ljusbrun skinnsoffa från Dux med matchande Jetson-fåtöljer.

Lägg till en fluffig ljus matta från Ikea och soffbord i ljusgrå marmor som är extra populärt just nu. På soffbordet finns såklart en ljusstake från Georg Jensen (som är min favoritdesigner för skandinavisk inredningsdesign). Där har du grunden för en tidslös inredningsstil som är enkel att variera med roliga inredningsdetaljer. Du kan till exempel variera med tyngre gardiner under vintern och färgglada sommargardiner från Marimekko. Det är lättare att byta ut textilier än möbler.

På Svenskt Tenn finns otroligt många designdetaljer som kan vara rätt dyra, men samtidigt räcker med enstaka detaljer för att lyfta hemmet. Det är det som är så härligt med skandinavisk inredning – mycket passar tillsammans och det är lätt att matcha ihop delar från olika designers och affärer eftersom basen är stilren och enkel. Sobert, klassiskt och minimalistiskt är kännetecken för skandinavisk design och det är även det som jag älskar med stilen.

Back to Top