Jag är tokig i hygge!

Ni har väl hört talas om hygge? Ni vet det där danska ordet som sprider sig överallt. Jag har kommit på att det är det ultimata sättet att se på tillvaron. Hygge är ju mys men mys på nästa nivå. Det handlar ju om att njuta av det goda i livet med människor man tycker om. Vad mer ska man egentligen göra av sitt liv än att se till att ha det riktigt bra?

Det fina med hygge är att det inte behöver vara så märkvärdigt. Det handlar liksom inte om att kosta på sig fin inredning eller dyra restaurangbesök. Hygge kan du lika gärna utöva hemma med en god bok i soffan eller med en hemlagad middag tillsammans med kompisgänget. Det behöver inte kosta pengar, det handlar med om inställningen, och det passar mig perfekt! Jag myser gärna hemma med de jag tycker om.

Hygge i juletid

Jag är tokig i hygge!Kanske är det extra lämpligt att ägna sig åt hygge när julen närmar sig. Det bjuder verkligen in till mycket av det som hygge handlar om. Att njuta av god mat, ha det varmt och gott inomhus och socialisera. Hygge är egentligen alltid aktuellt men särskilt under vintern tycker jag om att tänka mer ”hygge” i vardagen för att orka med den kalla och mörka vintersäsongen. Levande ljus hör även till hygge och det älskar jag.

Visste du att ordet hygge ursprungligen kommer från Norge och är ett fenomen även där även om danskarna har varit duktiga på att claima begreppet och göra det till sitt och något typiskt danskt. Hygge finns egentligen i flera kultur men det är just i Danmark som det har ramats in. I Sverige kallar vi det kanske för att mysa istället. Ordet i sig betyder något i stil med ”att ha det bra”.

Det finns egentligen inte så mycket regler kring exakt vad som ingår i hygge. Man får helt enkelt göra det till sitt. Det tänker jag verkligen göra speciellt under vintern då ska jag sitta med min familj och släkt och spela spel. Kanske sätter jag mig under en filt, med tända ljus och en kopp te tillsammans med en chokladask för att få till bästa möjliga hyggekänsla. Testa du med vet jag!

Back to Top