Top trender i heminredning direkt för dig!

Det senaste åren har trenderna i heminredning rört sig mot ett fokus på långvarighet och hållbarhet, och likaså i år! Det överlag mest populära trenderna inom heminredning i år är naturliga former och färger, med ett tydligt avståndstagande från masskonsumtion. När du inreder i år så är den senaste trenden att utgå från naturliga material så som trä och hampa, med omålade ytor och naturliga färger som efterliknar höstnaturen kring oss.

I och med fokuset på naturliga material och former så är det naturligt att du utgår från material så som trä och liknande, men detta behöver inte betyda det billiga immitationsmaterial från stora kedjor så som IKEA. Snarare bör du satsa på långvariga material så som riktigt trä och läder, som kommer att hålla i flera år utan att förlora sin lyster. Det kan kännas att det kostar men i det långa är det inredning som varar.

Färger och former från naturen

 Top trender i heminredning direkt för dig!Grunden för färgerna i år kommer från hösten och naturen, med jordnära kulörer och palett. Du kan säkert inreda med beigea, bruna och rödbruna färger som grund i hemmet, men även för dig som vill ha mera färg finns två tydliga trender i år. En populär palett går i kalla blåa toner, medan det andra alternativet är varma toner kring rostbrunt, höstgult och orange. Båda färgpaletterna passar perfekt med grundtonerna som vi valt.

Med materialval som är naturliga kommer en förväntan av former som efterliknar det som finns i naturen, och därför har trenden i år varit organiska naturliga former. Istället för hårda kanter och raka linjer ska du satsa på naturligt böjda linjer och former. Populära detaljer har varit vågformer på ytor, och räfflade ytor. Om du kan hitta möbler som är konstruerade av obearbetade träbitar eller till och med hela stammar passar det perfekt.

Även retro stil har varit populärt i år, och något som ger en intressant kontrast när det blandas med det naturliga färgerna och formerna. En häftig comeback i år är i form av manchester material, som oftast är ett material i bomull som har tydliga stora räfflor längst med formen. Dessa passar in perfekt med det naturliga detaljerna i årets trend, och fungerar både på möbler, och som mattor och väggbonader.

Back to Top