Lite kort om mina hobbies

Mitt största intresse är inredning. Ända sedan jag var liten har jag varit intresserad av inredning, färg och form. Det egna rummet möblerades om stup i kvarten till mina föräldrars förtret och ju äldre jag blev desto större förändringar gjordes. Det var inte bara gardiner och möbler byttes ut om vart annat, utan även tapeter och färger. När det var dags att flytta till egen lya var lyckan – som ni säkert förstår – total.

Med tanke på mitt stora intresse var inte steget långt till utbildningar inom området. Det finns faktiskt gott om utbildningar i Sverige inom inredning och homestyling. Jag hade mitt mål klart jag skulle bli inredningsdesigner på heltid. Jag gick ett flertal utbildningar inom området, men som alla vet blir livet inte alltid riktigt som man tänkt sig. Idag har jag ett spännande jobb som mäklare och här har jag faktiskt nytta av min stora hobby också.

Lite kort om mina hobbies

Inredningsdesigner som hobby

Jag älskar verkligen mitt jobb som mäklare – det är utan tvekan ett toppenjobb. Trots att jag inte på heltid ägnar mig åt inredningsdesign har mitt mäklarjobb också inslag av min stora hobby. Inredningsdesign skiljer sig åt lite i mäklarbranschen, här kallas det homestyling, och då handlar det om att inreda så att objektet alltså hemmet, lägenheten eller kontoret tilltalar så många som möjligt. På det sättet lockas fler till att lägga bud på objektet.

Inom inredningsdesign gärna vill man istället anpassa designen på ett sätt som man själv vill ha det, eller för att det ska passa en eventuell kunds personlighet och liv. Det är alltid en utmaning att sätta sig in i olika personligheter och man måste verkligen vara lyhörd på personen samtidigt som man gärna vill kunna överraska med någon detalj som ”kunden” inte visste att de ville ha. Det är den stora tjusningen.

Det finns flera olika inredningsstilar och intresset för inredningsdesign har ökat. Det kan mycket väl bero på de tv-serier som visas titt som tätt. Min passion för inredningsdesign är nu min stora hobby, istället för att vara mitt heltids jobb utövar jag nu detta intresse främst på hobbynivå. Många av mina vänner och bekanta känner väl till mitt intresse och jag ställer såklart gärna upp och ger tips och råd närhelst någon önskar.

Back to Top